maandag 10 januari 2011

‘’Beste Sepp, wij willen camera’s op de doellijn!’’

Op 27 juni zat met mijn vrienden samen naar de WK wedstrijd van Duitsland tegen Engeland te kijken. Tijdens een stand van 3-1 schoot Engeland van een afstand op goal, hierbij kwam de bal via de lat terug in het veld. Na deze doelpoging was de grote vraag, was de bal over de lijn ja of nee? In de herhaling die werd getoond zag je duidelijk dat de bal over de lijn was. Uiteindelijk wonnen onze buren met 4-1 van Engeland. Dagen na de wedstrijd werden de kranten vol geschreven over dit incident en werd er ook geschreven over de komst van camera’s op de doellijn. Dit incident was voor mij een duidelijke bevestiging dat er camera’s moeten komen! Als de goal wel geldig, was de spanning in de wedstrijd gelijk weer terug, bij 3-2 is het makkelijker terug komen dan 3-1.

De publieke opinie is van mening dat er camera’s op de doellijn moeten komen, maar de grote mannetjes van de FIFA zijn het daar niet mee eens. Zij willen graag dat voetbal menselijk blijft, fouten maken is menselijk, en dat voetbal waar ook ter wereld op de zelfde manier wordt bespeeld. Maar als er zo’n enorme belangen zijn bij een voetbalwedstrijd dan wil je toch de kans op fouten zo klein mogelijk maken of zeg ik nu iets heel vreemds?

Het zal lang duren voordat men bij de FIFA ook eens nadenkt over hun eigen statements en gaat realiseren dat door de enorme belangen, mede door de FIFA ontstaan, we juist de kans op fouten moeten verkleinen waar mogelijk is.

Tijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten