maandag 10 januari 2011

Innovatie in de sport

Het is een mooi gegeven dat de mens zich steeds blijft ontwikkelen en verbeteren. Ieder mens heeft zijn eigen interesses en door zich veel bezig te houden met zijn hobby of passie verbeteren ze zichzelf hier bewust en onbewust in.

Maar is dat ook voldoende? Door naar de geschiedenis te kijken is het duidelijk dat de mens een onverzadigbaar wezen is. Er is dus een punt bereikt dat verschillende mensen hun ontdekkingen gaan delen om zo beide weer beter te worden. In mijn geval gaat dit op voor sport en in het bijzonder voetbal.

De enorme technologische ontwikkelingen in de laatste 20 jaar zorgen er voor dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van technologie om de prestaties in de sport te monitoren en zo goed in beeld te brengen.

Hierdoor kunnen (top)sporters gerichter trainen om zo beter te worden.
Ook worden de materialen beter waardoor de techniek van een speler weer belangrijker gaat worden, dus dit komt ook weer terug bij de training.

Als laatste komt er hopelijk ook de nodige technologie om de prestaties tijdens het spel te verbeteren en dit is natuurlijk voor het nastreven van de opgelegde regels waar degene die het spel beoefenen zich allen aan dienen te houden.

Ikzelf ben van mening dat innovaties in technologie en sport een enorme hoeveelheid verbeteringen met zich meebrengen!

Wat vind U?

Rick de Knegt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten