maandag 10 januari 2011

Column

Ik keek pasgeleden naar een Champions League wedstrijd, en dan zie ik ook bij de achterlijn scheidsrechters. Volgens de UEFA helpt dit om het spel eerlijker te maken, en kunnen zij snel communiceren met de hoofdscheidsrechter.

Ik keek en zag al snel dat die 4e en 5e scheidsrechters er voor niks staan, want het duurde maar 10 minuten en toen was er al een grote fout gemaakt. Een van de extra scheidsrechters stond er met zijn neus bovenop, maar hij zag geen handsbal van de verdediger terwijl in de herhalingen duidelijk te zien was dat het een opzettelijke handsbal was. Het verschrikkelijke aan deze situatie was niet dat de hoofdscheidsrechter het niet zag. Maar dat die scheidsrechter op de achterlijn niks heeft opgemerkt terwijl hij in de herhaling duidelijk met zijn gezicht naar die speler stond die hands maakte.

Het grote probleem hier aan is dat de hoge piefen bij de UEFA het juist een geweldig idee vonden om er 2 extra scheidsrechters bij te doen. In de praktijk blijkt al snel dat het niks uithaalt.
De UEFA moet zelf ook inzien dat er honderden camera’s rondom het veld zijn die alles zien en herhalen waardoor de kijkers thuis wel het juiste antwoord weten.

In het voetbal van tegenwoordig gaat zoveel geld in om, en de belangen zijn zo groot dat het eigenlijk niet meer verder kan met waardeloze beslissingen in het hedendaagse voetbal.
Dit moet ook gebeuren om de scheidsrechters zelf in bescherming te nemen tegen kogelbrieven en andere bedreigingen die in het verleden al zijn gebeurd.

De mening van de mensen in het voetbal zijn verdeeld. De een vindt dat er juist gebruik moet worden gemaakt van camera beelden en dat een scheidsrechter het bijhoud bij een discutabele beslissing, en snel even kijkt naar de herhaling om het door te communiceren met de hoofdscheidsrechter. Waar anderen juist weer zeggen dat door alle camera’s en het voetbal zijn charme verliest. Is het juist dat er bij voetbal alleen maar meer gezeik bij komt tegenwoordig want bij elke verkeerde beslissing van nu had die verbeterd kunnen worden.
We leven nu in 2011 een wereld vol technologie daar moeten we dan ook gebruik van maken en vooral als het voetbal er ook eerlijk van wordt. We moeten met voetbal niet achter blijven in de tijd en ook gewoon mee gaan met de technologie!  

Ted

Geen opmerkingen:

Een reactie posten