maandag 10 januari 2011

Specialized domineert de Tour de France 2010

Iedere fietsproducent droomt ervan om de winnaar te zien staan op het podium in Parijs, die op hun fietsenmerk rijdt. Specialized lukt het dit jaar, zelfs de nummer 2 van de Tour rijdt op Specialized. Kortom Specialized domineerde de Tour de France 2010.

De technologie wordt steeds belangrijker in de sport, en zeker in de wielersport. Ook het systeem om renners op te sporen op doping, wordt door technologie steeds verbeterd, waardoor de er steeds meer gepakt worden. En nu renners dat weten, gaan renners steeds minder gebruiken.
Het is eigenlijk belachelijk dat Specialized heel de Tour de France domineert. Waarom kan Giant of Trek niet met een fiets komen die kan tippen aan de Specialized S-Works. Als Specialized deze techniek kan toepassen kunnen andere fietsmerken dat toch ook? Dat zou misschien de strijd iets eerlijker maken. Zo kon ook Allesandro Petacchi 2 massasprints winnen van de onverslaanbare Mark Cavendish. Heel toevallig reed hij op een fiets van Specialized. Toch wordt er met een schuin oog gekeken naar de Specialized fietsen, aangezien de grote verliezer van de Tour de France, Andy Schleck op onverklaarbare wijze de tour verloor op Port de Bales. 22 KM voor de streep, vloog zijn ketting eraf. Verloor uiteindelijk 39 seconden op het einde van de etappe, maar ook verloor hij de Tour op 39 seconden. Toch heeft Specialized heel het wielerseizoen gedomineerd. Zo wonnen Fabian Cancallera en Matti Breschel bijna alle Vlaamse klassiekers. Deze fietsen waren goed bestand, tegen de klinkers op de Vlaamse wegen. Ook Luik-Bastenaken-Luik werd gewonnen door iemand op een Specialized fiets. Dit lijkt me allemaal geen toeval. Zo werden de meeste grote wedstrijden gewonnen op Specialized fietsen.

Daarom wil ik graag aan andere fietsproducenten vragen of ze niet zo snel tevreden zijn met ereplaatsen. En gewoon net als Specialized de technologie gebruiken, zodat het weer wat eerlijker wordt. Want nu rijden de beste wielrenners op de beste fietsen, dus vind ik dat de UCI hier wel eens maatregelen tegen mag nemen. Laat gewoon alle renners, op dezelfde fiets rijden, dan kun je meteen zien, wie de beste is.
Daarom Meneer Pat McQuaid hoop ik dat u aan wensen wil voldoen, en hier naar luistert.

Bram de Leuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten